top of page

MIKÄ ON MICROBLADING?

Microblading on huippusuosittu kulmakarvapalvelu, jolla saadaan aikaan luonnolliset ja kauniit kulmakarvat ,jotka kestää iholla 1-3 vuotta oli kulmakarvojesi lähtötilanne mikä tahansa. Microblading-käsittelyn aikana pigmenttiä laitetaan ihon pintakerrokseen kulmakarvojen alueelle jäljitellen mahdollisimman tarkasti kulmakarvojen luonnollista ulkonäköä. Toimenpide on hyvin verrattavissa tatuoimiseen tai kestopigmentointiin, mutta tekniikoissa on muutamia hyvin keskeisiä eroja. Tältä sivulta löydät kaiken tiedon, mitä sinun tulee tietää ennen microblading-kulmien ottamista. Ethän myös epäröi ottaa suoraan yhteyttä minuun, jos joku asia askarruttaa!

Image by Alysa Bajenaru
 • Instagram

MESOLANGAT

Onko kulmakarvojen meikkaaminen sinulle hankalaa? Kärsitkö epäsymmetrisistä kulmakarvoista? Puuttuuko sinulta kulmakarvat kokonaan? Haluaisitko kauniit, luonnolliset ja huolitellut kulmakarvat, jotka kestävät kasvoilla 24/7?

Alla olevasta kuvakkeesta pääset instagram-tililleni katsomaan kuvia microblading-töistäni.

Mikä on microblading?
_DSC3419.jpg

kauniit kehykset

Kauniit kulmakarvat kohottavat katsetta, antavat huolitellun ilmeen ja tekevät nuoremman näköiseksi. Kauniit kulmat antavat kasvoille kehykset ja ovat myös onnistuneen meikin perusta.

säästää aikaa

Kestokulmakarvat säästävät aikaa aamuisin, koska meikkaaminen nopeutuu (tai voit skipata sen kokonaan!) ja käsittelyn vaikutus pysyy huomattavasti kauemmin kuin esimerkiksi pelkkä kulmien kestoväri.

kenelle sopii?

Microblading sopii  parhaiten nuorelle, alle 50v. iholle. Jos ihotyyppisi on rasvoittuva tai esim. urheilet aktiivisesti, uit ja saunot paljon, suosittelen kulmien pigmentointia.

MIKSI

MICROBLADING

USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ MICROBLADINGISTA
suosittelen lukemaan, mikäli suunnittelet microbladingin ottamista
 

 • Mitä microblading on?
  Microblading-tekniikalla tehtynä kulmista saadaan toiveesi mukaiset, kauniin muotoiset, luonnolliset ja terävälinjaiset. Microblading-käsittelyssä ihoon viedään pigmenttiä niin sanotulla ”karvatekniikalla”, ohuen ohuella terällä eli ykisttäisistä viivoista muodostetaan mahdollisimman tarkasti oikeita kulmakarvoja jäljittelevä lopputulos. Käsittely on kaksiosainen: ensimmäinen kerta ja vaihvistuskerta 5-10 viikon kuluttua ensimmäisestä kerrasta. Nämä molemmat kerrat sisältyvät laiton hintaan. Ihotyypistä riippuen, joku saattaa tarvita vielä lisävahvistuksen, joka hinnoitellaan erikseen. Jälki kuluu ihosta täysin noin 1-3 vuodessa ilman vahvistusta. Jos microbladingia halutaan ylläpitää, suosittelen vahvistuskäsittelyä kerran vuodessa yksilölliset erot huomioiden.
 • Mitä eroa on microbladingilla, kestopigmentoinnilla ja tatuoinnilla? Entä kulmien värjäyksellä?"
  Microbladingilla saadaan huomattavasti kestävämpi ja näkyvämpi lopputulos kun kulmakarvojen kestovärjäyksellä, mutta lyhytkestoisempi lopputulos kuin pigmentoimalla (1-5 vuotta) tai tatuoimalla (ikuinen lopputulos). Näin ollen microblading on helpommin muokattavissa myöhemmin. Kestovärillä taas voidaan vaikuttaa vain olemassa olevien karvojen väriin, kun taas microbladingilla voidaan loihtia vaikka kokonaan uudet kulmakarvat sellaisellekin, jolla kulmakarvat puuttuvat kokonaan. Eroavaisuuksia on myös tekniikoissa: microblading tehdään kynämäisellä terällä. Terällä pigmentti viedään käytännössä avohaavoihin eli "karvoihin". Pigmentointi tehdään koneella, joka tosin sekin muistuttaa paksua kynää. Pigmentti viedään ihoon koneen ja sen päässä olevan pienen neulan avulla ja lopputulos on puuterimainen, tasainen ja enemmän "meikatumpi" look, kuin microbladingissä. Pigmentointivärit eroavat tatiointiväreistä siten, että pigmentointivärit on tarkoitettu enemmän ihon pintakerroksiin ja tatuointivärit syvemmälle. Tatuointivärien molekyylikoko on suurempi, jonka vuoksi väri ei pääse "karkaamaan" ihosoluista ja kestää näin ollen ikuisesti. Pigmentointievärien pienet molekyylit pääsevät ihosoluista ajan mittaa "karkuun" , mikä tarkoittaa haalistumista.
 • Miksi sitten valita microblading?
  Vain harva haluaa kasvoihinsa sellaisen muutoksen, joka kestää muuttumattomana useita vuosia tai koko loppuelämän. Kulmakarvamuoti ja omat mieltymykset voivat muuttua vuodessa hyvin paljon, joten siksi useimmat haluavat kestokulmakarvat nimenomaan microblading-tekniikalla. On erittäin hyvä, että sinulla on aina mahdollisuus muuttaa kulmien muotoa ja väriä jälkikäteen säännöllisesti, joten siksi suosittelen microbladingia. Kauniit kulmakarvat kohottavat katsetta, antavat huolitellun ilmeen ja tekevät nuoremman näköiseksi. Sanonkin aina, että ennenkuin mietit face liftiä, tarkista onko kulmakarvat kunnossa. Kauniit kulmat antavat kasvoille kehykset ja ovat myös onnistuneen meikin perusta. Kestokulmakarvat säästävät aikaa aamuisin, koska meikkaaminen nopeutuu (tai voit skipata sen kokonaan!) ja käsittelyn vaikutus pysyy huomattavasti kauemmin kuin esimerkiksi pelkkä kulmien kestoväri. Microblading sopii kaikille, jotka haluavat parantaa kulmien väriä tai muotoa.
 • Mitä käsittelyssä tapahtuu?
  Käsittelyssä kulmakarvojen kohdalle tehdään pieniä, ohuita viivoja erityisellä tekniikalla ja nimenomaiseen tarkoitetulla terällä, joka muodostuu riviin asetetuista neuloista (kuulostaa pahemmalta, miltä näyttää!). Viivat muodostetaan siten, että niiden muodostava kokonaisuus muistuttaa oikeita kulmakarvoja, joten siksi microblading-tekniikalla saadaan aikaan hyvin luonnollinen lopputulos. Terä viiltää ihon pintakerroksen ja työntää pigmentin ihoon. Ennen toimenpidettä tehdään suunnitelma ja luonnos suoraan ihollesi. Mittaan kasvojasi, luustoasi, piirrän ja taas mittaan. Lopuksi saat vielä katsoa peilistä suunnitelmani ennen kuin toimenpide aloitetaan. Suunnittelen ja piirrän jokaiselle siis juuri hänen kasvoille sopivat kulmat ja pyrin aina mahdollisimman paljon noudattamaan oman kulmakarvan muotoa(jos karvoja on) , jotta kulmat olisi mahdollisimman helpot huoltaa (mahd. vähän nypittävää). Ensimmäisen kierroksen teen ihoon ilman puudutetta, koska pigmentoinneissa käytettävät puudutteet tehoavat vasta rikkinäiseen ihoon ja pääsevät nopeasti haavoista vaikuttamaan. Puudutteen jälkeen et tunne mitään, mutta kuulet rapsuttavan äänen kun terä viiltää ihoa. Puudutetta lisätään kierrosten välissä ja aina tarpeen mukaan. Toimenpiteen aikana iho saattaa vuotaa kudosnestettä ja tihkuttaa hieman verta. Tarkoitus on kuitenkin pysyä niin ihon pinnassa, että verta ei valumalla valu, koska se vaikuttaa myös pigmentin pysyvyyteen ihossa. Tässäkin asiassa on yksilöllisiä eroja, toiset vuotaa herkemmin ja esim. Omega-valmisteiden ja Aspiriinin käyttö vilkastuttaa verenkiertoa. Suosittelenkin siis jättämään verenvuotoa kiihdyttävät lääkkeet tauolle ennen toimenpidettä.
 • Mitä käsittelyn jälkeen tapahtuu?
  Microblading-käsittelyn jälkeen ihon annetaan parantua vähintään 5 viikkoa (ihosolut uusiutuvat n.28vrk), jonka jälkeen tehdään aina ensimmäinen vahvistus, joka kuuluu ensikäsittelyn hintaan. Vahvistuskäsittely on erittäin tärkeä osa microblading-kulmakarvojen tekoa, sillä ensimmäisen kerran jälkeen pigmentti poistuu aina jonkin verran ihosta. Ihosta riippuen toiset saattavat tarvita vielä lisävahvistuksen, joka ei enää sisälly hintaan. Jotta lopputuloksesta saadaan sellainen kuin pitääkin ja että kulmat kestävät iholla 1-3 vuotta, on kulmiin aina tehtävä vahvistus 5-10 viikon kuluttua ensikäsittelystä. Kotihoito-ohjeet saat käynnillä sekä suullisesti että kirjallisesti. Lisäksi saat mukaasi hoitovoiteen, jolla voit rasvata kulmia ensimmäisen viikon ajan.
 • Sattuuko se?
  Jokaisella kipukynnys on todella yksilöllinen, ja myös ihotyyppisi vaikuttaa kipuun. Microblading ei satu yhtä paljon kuin oikean tatuoinnin tekeminen, mutta käsittely voi tuntua inhottavalta aluksi, koska kasvojen iho on hyvin herkkä. Mutta yleisesti toimenpide on hyvin siedetty ja monet sanovatkin että kivuliain osuus oli kulmakarvojen nyppiminen. Kivusta ei kannata olla kovin huolissaan etukäteen, koska se on todella yksilöllistä ja mahdollinen kivun tunne kestää vain hetken. Käytän käsittelyssä myös aina puudutusainetta, mutta ensimmäiset linjat tehdään aina ilman puudutusta, jotta puuduteaine ei pääse vaikuttamaan kulmien symmetrisyyteen.
 • Onko se turvallista?
  Käytän 4.1.2022 voimaantulleen, koko EU-alueen kattavan REACH-asetuksen mukaisia laadukkaita pigmenttejä, jotka ovat turvallisia iholle. Asiakkaan turvallisuus on minulle sydämenasia, joten käytän aina nitriilikäsineitä ja noudatan täydellistä hygieniaa käsittelyn aikana, joten voit olla varma, että olet hyvissä käsissä. Lisäksi kun noudatat antamiani kotihoito-ohjeita, käsittelystä ei koidu sinulle minkäänlaista harmia. Muista myös, että voit olla milloin tahansa yhteydessä suoraan minuun, jos sinulle tulee minkäänlaista kysyttävää liittyen käsittelyyn tai paranemiseen.
 • Mitä muuta minun on hyvä tietää käsittelystä?
  Microbladingin takia ei tarvitse ottaa vapaapäivää töistä tai koulusta, vaan voit jatkaa päivääsi heti käsittelyn jälkeen täysin normaalisti. Kun varaat aikaa microbladingiin, ota huomioon, että ensimmäisen viikon aikana et saa saunoa, uida tai hikoilla runsaasti. Käsittelyn jälkeen kulmat näyttävät n. 40% tummemmilta mitä ne tulevat olemaan parantuessaan. Iholle muodostuu käsittelyn jälkeen kevyt rupi, joka koostuu ylimääräisestä pigmentistä, kuolleista ihosoluista, kudosnesteestä ja pienestä määrästä verta. Ensimmäisen viikon kuluessa tämä ohut rupi alkaa lohkeilemaan ja irtoamaan laattoina, jolloin moni säikähtää, että nyt ne irtoavat kokonaan. Ei hätää, kuuluu asiaan ja alta paljastuva lopputulos on paljon vaaleampi kuin olit kuvitellut. Kuukauteen mahtuu vaiheita, jolloin väriä hädin tuskin näkyy ja vaiheita kun väri taas tummuu. Kaikki tämäkin on normaalia ja liittyy siihen, mitä pigmentille tapahtuu ihossa ihon uudistumisprosessin aikana.
 • Kuinka kauan ihon paraneminen kestää?
  Kriittisin paranemisvaihe kestää n. 7-10pv, ihosolujen uusiutuminen kokonaan kestää n. kuukauden.
 • Onko olemassa jotain esteitä microbladingin tekemiselle?
  On olemassa joitakin ihotyyppejä, joille microblading ei sovi. Lähtökohtaisesti microblading tehdään aina normaalille, terveelle iholle. Jos sinulla on jokin iho-ongelma, en suosittele microbladingia, mutta kysy aina koulutetun microblading-ammattilaisen mielipidettä. Eräitä esteitä microbladingin tekemiselle on esimerkiksi: Hyvin rasvainen iho (pigmentti ei välttämättä pysy niin hyvin) Psoriasis Taliköhnäihottuma (Sebhorreic Dermatitis) Keloiditaipuvainen iho Useimmat lääkitykset, joilla on voimakas vaikutus kehoosi (emme suosittele lääkkeiden käyttöä 48 tuntiin ennen käsittelyä) Raskaus Vakavat krooniset sairaudet Alaikäisyys Tule mielellään aina terveenä microbladingkäsittelyyn. Jos sinulla on esimerkiksi flunssa, kannattaa odotella, että tauti menee ohi. (Tullessasi meille microblading-käsittelyyn, saat tarkat tiedot kirjallisena kaikesta, joka voi vaikuttaa kulmien pysyvyyteen.)
 • Kuinka kauan käsittelyyn menee?
  Kokonaisuudessaan aikaa kuluu 1,5 tuntia.
 • Miten minun tulee valmistautua käsittelyyn?
  Käsittelyyn tullessasi huomioi nämä muutamat asiat: Vältä lääkkeitä juuri ennen käsittelyä. Vähintään 48 tuntia ennen toimenpidettä tulisi välttää aspiriinia, ibuprofeiinia ja muita kipulääkkeitä. Asiakkaan tulisi välttää myös vereen vaikuttavia lääkityksiä ja muutenkin lääkkeitä, joilla on voimakas vaikutus elimistöön. Älä nauti alkoholia ennen toimenpidettä. Jos olet käyttänyt suuria määriä alkoholia 48 tuntia ennen käsittelyä, suosittelemme siirtämään aikaasi. Älä käytä tuotteita, joissa on RetinoliA:ta (tretinoiinia). Jos käytät tuotteita jotka sisältävät joitakin määriä Retin A:ta, suosittelemme sinua lopettamaan käytön kuukautta ennen microblading toimenpiteeseen tulemista Älä käytä AHAihonhoitotuotteita tai anti aging-tuotteita ennen toimenpidettä. Suosittelemme välttämään AHA-tuotteita (tuotteet, jotka koostuvat alpha-hydroxy-acidista) noin viikon ajan ennen toimenpidettä. Suosittelemme sinua myös lopettamaan anti-aging tuotteiden käytön kulma-alueelta kahta viikkoa ennen toimenpiteeseen menemistä.
 • Mitä minun pitää tehdä käsittelyn jälkeen?
  On erittäin tärkeää pitää iho ja kulmat puhtaana. Vältä ehdottomasti: Aurinkoa Julkisia uimaaltaita Solariumia Saunaa Voimakasta hikoilua Kulmameikkiä ensimmäisen viikon ajan voimakkaita hoitoja kasvojen alueella koko parantumisen ajan (väh.kolme viikkoa) Älä myöskään koskettele kulmiasi tai raavi rupia Iho voi hiukan kutista ja kulmakarvoista voi alkaa parantumisvaiheessa irtoamaan pieniä kuolleita ihonpalasia, mutta älä siitäkään huolimatta koske kulmiin tai revi kuollutta ihoa. Kun noudatat kotihoito-ohjeita tarkasti, kulmat pysyvät hyvänä ja microbladingin ottaminen on täysin turvallista.
 • Entä jos en pidä lopputuloksesta?
  Pyrin aina koko sydämestäni siihen, että olet tyytyväinen microblading-kulmakarvoihisi, ja siksi ennen toimenpidettä käymme yhdessä sinun kanssasi huolellisesti läpi, millaiset kulmakarvat toivot. Saat aina kertoa minulle suoraan sinua mietityttävät asiat, ja ennen käsittelyä keskustelemme tulevien kulmakarvojen ulkonäöstä, muodosta ja väristä ja saat kertoa omat toiveesi ja mielipiteesi. Ennen käsittelyä sinun on hyvin tärkeää myös lukea kaikki tämän sivun tekstit huolellisesti läpi, ja sitoutua noudattamaan kaikkia antamiani kotihoito-ohjeita. Varaan itse käsittelyyn aina hyvin aikaa, jotta meillä on aikaa keskustella ja teen rauhassa kulmiesi päälle suunnitelman tulevista microblading-kulmakarvoista. Käsittelyä ei tehdä, ennen kuin olet saanut rauhassa tarkastella suunnitelmaa ja hyväksynyt sen. Minne tahansa päätätkin mennä teettämään microblading-kulmakarvat, huolehdi aina siitä, että annat aina oikean ja työlleen omistautuneen ammattilaisen tehdä kulmakarvasi. Perehdy myös itse huolellisesti microbladingiin katselemalla kuvia microblading-kulmakarvoista, jotta tiedät mitä odottaa. Täältä voit kurkata kuvagallerian/Instagramin, josta löydät kuvia tekemistäni lopputuloksista. https://www.instagram.com/beautybyjutta/ Asiakkaani ovat olleet erittäin tyytyväisiä microblading-kulmakarvoihinsa. Taidokkaasti tehdyt microblading-kulmat helpottavat valtavasti arkielämää, nopeuttavat aamujasi ja ovat kasvojesi kehys!

HALUATKO

VARATA AJAN?

17963720656548075.jpg

Jäikö joku juttu askarruttamaan? Älä jää ihmettelemään, vaan laita minulle viestiä info@beautybyjutta.com

bottom of page