top of page
Image by Alysa Bajenaru

KEMIALLINEN KUORINTA JA DERMAPLANING
 

Kärsitkö ihon sameudesta? Onko ihosi kuiva ja/tai karhea? Onko sinulla häiritseviä juonteita tai ryppyjä? Onko ihollasi jotain muita ongelmia (rasvoittuvuutta, ihottumaa, arpia, pigmenttihäiriöitä)? Apu on lähempänä kuin luuletkaan, nimittäin kemiallinen kuorinta auttaa näihin kaikkiin. Hoito on nopea ja kivuton.

mesopeels.jpg

MIKÄ KEMIALLINEN KUORINTA?

Kemiallinen kuorinta on yksi tehokkaimmin vaikuttavista kasvohoidon muodoista ja se tepsii monen moiseen ihon ongelmaan. Kemiallinen kuorinta uudistaa ihoa ennennäkemättömällä tehokkuudella ja nopeudella. Kemiallisen kuorinnan ansiosta saat pehmeän, puhtaan ja uudistuneen ihon, jonka koostumus, pinta ja väri parantuu hoidon ansiosta.

Kuorinta nopeuttaa ihosolujen luonnollista uusiutumista ja kuolleiden ihosolujen poistumista iholta. Ihon dermis, eli ihon pintakerroksen alainen kerros vahvistuu ja iho voi paremmin.

Ihollesi tapahtuu muun muassa kaikkea tätä kemiallisen kuorinnan aikana ja sen jälkeen:

 • Ihon väri paranee

 • Ihon pinta tasoittuu

 • Suuret ihohuokoset pienenevät

 • Iho on kosteutetumpi

 • Pienet juonteet häivyttyvät

 • Couperosa vähenee

 • Rasvoittuvuus ja ihottumat (myös taliköhnäihottuma) vähenevät

 • Ruusufinni (rosacea) helpottuu

 • Pigmenttihäiriöt (hyperpigmentaatio, vitiligo) tasoittuu

 • Arvet tasoittuvat (myös raskausarvet, keloidit ja hypertrofiset arvet)

 • Aurinkovauriot helpottuvat

 

Hoidon jälkeen ihosi on uudistunut, kuulas ja kirkas.

_DSC4461.jpg
Mitä sokeroini on?
chemical-peels-250x250.png

Kuten kaikissa erikoiskasvohoidoissa, kunnon hoitotulosten saamiseksi suosittelen lämpimästi sarjahoitoa. Tällöin ihosi saa hoidosta maksimaalisen hyödyn, sillä sarjahoito mahdollistaa parhaat hoitotulokset. Ihotyypistä ja ihon ongelmasta riippuen valitsen ihollesi joko miedomman tai tehokkaamman menetelmän ja räätälöin yksilöllisen sarjan juuri sinun ihosi tarpeita ajatellen. Yleensä suosittelen kemiallista kuorintaa vähintään 4-6 kerran sarjana, 2-4 viikon välein tehtynä.

Miltä ihoni näyttää hoidon jälkeen?

 

Kemiallinen kuorinta on tehokas hoito, joten ihosi tarvitsee muutaman päivän toipumisaikaa hoidon jälkeen, jonka jälkeen pääset nauttimaan ihollasi tapahtuvista upeista muutoksista. Hoidon jälkeisenä päivänä ihollasi voi olla punoitusta ja turvotusta ja toisena päivänä ihossa voi olla jopa hienoinen rusehtava vivahde. Nämä kaikki ovat ihon normaaleja reaktioita kemiallisen kuorinnan jälkeen eikä niitä pidä säikähtää. Kuollut ihosolukko alkaa kuoriutumaan yleensä kolmantena päivänä, tavallisesti suun- ja nenänympärysiholta. Ihon kuoriutumisprosessi kestää yleensä muutamasta päivästä viikkoon.

On hyvin mahdollista, että näin voimakkaita reaktioita ei sinun ihollesi tule, mutta se ei tarkoita, että hoito olisi epäonnistunut. Iholla tapahtuu myös mikroskooppista kuorintaa, joka ei ole paljain silmin nähtävissä.

Usein iho reagoi hoitoon seuraavilla tavoilla (kaikki seuraavat reaktiot ovat normaaleja ja häipyvät iholtasi pian):

 • Iho voi olla kosketusarka

 • Iho voi punoittaa ja sillä voi olla turvotusta

 • Ihoa voi kirveltää tai se voi kutista (myös vesi ja hoitotuotteet voivat kirvellä iholla)

 • Iho voi mennä rusehtavaksi

 • Iho saattaa hilseillä

 • Iho voi tuntua kiristävältä

KUINKA USEIN HOITO
KANNATTAA TEHDÄ?

_DSC4464_edited.jpg

Kuinka hoidan ihoani hoidon jälkeen?

 

On äärimmäisen tärkeää noudattaa kotihoito-ohjeita tarkasti hoidon jälkeen. Kun noudatat seuraavia ohjeita, takaan sinulle turvallisen hoitokokemuksen ja onnistuneen hoitotuloksen:

 • Hoida ihoa vain siihen tarkoitetuilla tuotteilla

 • Suojaudu auringolta 4-8 viikon ajan (suojavoiteena SPF 50+)

 • Älä käy solariumissa 4-8 viikon aikana hoidosta

 • Älä käy saunassa tai uimahallissa hoidon jälkeen

 • Älä poista ihon hilseilyä käsin tai kuorinnalla

 • Älä harrasta rankkaa urheilua

 • Älä tee karvanpoistoa hoidettavalla alueella

 • Älä käy missään kosmetologisissa hoidoissa ihon toipumisaikana

 

Muista, että oma ihonhoitosi vaikuttaa myös suuresti hoidon onnistumiseen. Hoidon lopputulosta ei voi täydellisesti kukaan ennustaa, sillä jokaisen iho reagoi hoitoon yksilöllisesti. Voit kuitenkin itse suuresti vaikuttaa hoidon lopputulokseen ja minimoida hoidon riskit hoitamalla ihoasi oikein kuorinnan jälkeen.

 

Milloin kuorintaa ei voi tehdä?

 

On tiettyjä tilanteita, jolloin kemiallista kuorintaa ei voi tehdä. Seuraavissa tapauksissa kemiallinen kuorinta ei ole mahdollinen:

 • Jos ihosi on rikki hoidettavalta alueelta

 • Jos sinulla on herpes (paitsi siinä tapauksessa, jos sisäinen ehkäisevä lääkitys on aloitettu 2 päivää ennen hoitoa)

 • Jos olet kipeänä tai sinulla on yleissairauksia (kuten tulehdus, kuume)

 • Jos olet Roaccutan-kuurilla

 • Jos olet raskaana

HALUATKO

VARATA AJAN?

DERMAPLANING

Oletko ihmetellyt, miten mallien ja Hollywood-julkkisten iho voi näyttää lähikuvissa niin tasaiselta?

Nopea ja tehokas dermaplaning-hoito (dermaplanning, dermaplane) niittää runsaasti mainetta maailmalla, eikä mikään ihme. Hoito, johon Hollywood-tähdetkin luottavat halutessaan tasaisen ja kirkkaan ihon, on vihdoinkin saatavilla myös meille taviksille. Jos ihossasi on kuivuutta, pintajuonteita, karheutta tai sameutta ja haluaisit siitä pehmeän, tasaisen ja kirkkaan, on dermaplaning sinun valintasi.

Dermaplaning on täysin uudenaikainen hoito, jossa ihon pinta käsitellään niin, että kuolleiden ihosolujen muodostama uloin kerros ja ihon pinnassa oleva ”untuvakarva” (vellus) poistetaan iholta. Kyseessä on tavallaan erikoistehokas kuorinta, jonka veroista et mitenkään saa kotioloissa. Lopputuloksena on terve, hehkuva ja nuorekas iho. Ammattilaisen turvallisesti suorittaman dermaplaning hoidon jälkeen ihosi on kuin uudesti syntynyt.

Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi kokeilemaan dermaplaningia!

Mitä hyötyä dermaplaningista on?

 

 • Ihostasi tulee pehmeämpi, tasaisempi ja nuorekkaampi

 • Ilmejuonteet ja aknearvet tasoittuvat

 • Ihosi näyttää kuulaammalta ja kirkkaammalta

 • Kosteusvoide ja muut iholle käyttämäsi tuotteet imeytyvät ihoosi paremmin

 • Meikki levittyy ihollesi tasaisemmin

 

Kenelle hoito sopii?

 

Kaikille, jotka haluavat nauttia kauniista ihosta! Dermaplaning on erinomainen, nopea ja tehokas hoito esimerkiksi häivyttämään pintajuonteita ja aknearpia, se auttaa ihon kuivuusongelmiin ja saa ihon kuin ihon näyttämään paremmalta.

Myös jos sinulla on kuiva iho, johon on vaikea saada kosteusvoide tai vaikkapa jonkin lääkeaine imeytymään tai meikkivoide levittymään tasaisesti, on dermaplaning oivallinen ihollesi. Ihon pinnalla olevat kuolleet ihosolut nimittäin sekä tekevät ihosta samean näköisen, mutta myös estävät kosmeettisten tuotteiden imeytymisen ihoon kunnolla. Kun ihon kuollut pintasolukko on käsitelty pois, iho ottaa sinne levitettävät hoitotuotteet paremmin vastaan ja myös meikki levittyy kauniimmin.

Hoito sopii hienosti myös niille, joilla kasvojen ihon runsas untuvakarva häiritsee esteettisesti ja on myös kivuton vaihtoehto vahaukselle.

Hoidossa ei käytetä voimakkaita kemikaaleja tai hajustettuja tuotteita, joten hoito sopii myös herkkäihoiselle.

Hoito sopii myös miehille, jotka kärsivät parranajon aiheuttamista karvatupen tulehduksista ja kuopista. Hoito sopii muutenkin niin naisille kuin miehille.

 

Mitä hoidossa tapahtuu?

 

Hoidossa iho käsitellään kirurgiseen käyttöön soveltuvalla steriilillä erikoisterällä niin, että lappeellaan 45 asteen kulmassa olevaa veistä kuljetetaan iholla kevyesti ihon pinnan myötäisesti. Tällöin terä kuorii ihon uloimman kerroksen kuolleen ihosolukon ja velluskarvan (sen untuvaisen ”vauvakarvan”, joka kaikkien iholla on).

Hoidon jälkeen iho on heti kirkas ja kaunis – ei punoitusta, turvotusta tai toipumisaikoja. Hoidon jälkeen voit heti jatkaa päivääsi normaalisti ja hoidon tulokset näkyvät ihollasi välittömästi.

Hoito kestää maksimissaan 30 minuuttia.

 

Kasvaako karva takaisin paksumpana hoidon jälkeen?

 

Velluskarva ei kasva tummempana tai paksumpana hoidon jälkeen. Noin neljän viikon kuluessa karvat palautuvat entiselleen kasvaen samanlaisena kuin ennen hoitoa. Hoidon voit siis aivan käydä ottamassa vain kerran jotain tilaisuutta varten tai ihan vaikka vain kokeilumielessä, sillä yhden hoidon tekeminen ei sido sinua ottamaan sarjahoitoa. Tosin monet jäävät koukkuun ihanaan ja pehmoiseen ihoon, joten haluavat ehdottomasti tulla ottamaan hoitoa aina uudestaan ja uudestaan!

 

Onko hoito turvallinen?

 

Hoito on sinulle täysin turvallinen kun sen tekee dermaplaningiin koulutettu ammattilainen. Ihollesi käytetään 100 % steriiliä kertakäyttöistä terää, joka avataan pakkauksestaan vasta juuri ennen käsittelyä ja hävitetään hoidon jälkeen. Hoito on myös täysin kivuton. Hoito ei vahingoita ihoa ja iho näyttää heti hoidon jälkeen hyvältä. Koska hoito tehdään terävällä terällä ja ihossa on aina luontaista epätasaisuutta, on mahdollista, että verta voi tulla paikallisesti aivan pienen pieniä määriä, samalla lailla kuin parranajossakin voi tulla.

 

Kenelle dermaplaning ei sovi?

 

Dermaplaning ei sovi, jos ihollasi on tulehduksia, aktiivisessa vaiheessa oleva akne tai muuta sairautta. Hoito tehdään vain terveelle ja ehjälle iholle.

bottom of page